Kategorier
Uncategorized

Harry Potter förläggning.

Hejsan!

Vi närmar oss tider då vi kan återgå till kårens gamla tradition med VÅRFÖRLÄGGNING. I april samlas hela kåren på Kattilaniemi lägerområde för att dyka in i trolldomens magiska värld i form av tävlingar, utelekar, grillning, god mat och mycket mys. Temat för förläggningen är nämligen Harry Potter! Så tveka inte utan häng med på detta härliga äventyr!

Vad?

Harry Potter förläggning

 • Vad är en förläggning? En förläggning är ett övernattningsevenemang där man sover oftast i en scoutstuga eller på gården till stugan. Under dagtid ordnas det mycket rolig program och dagen slutar med lägerbål.

När?

 • Alternativ 1: 2-3.4. med ankomst kl 10.00 på lördag, hemåkning kl 13.00 på söndag
 • Alternativ 2: endast lördag med ankomst kl 10.00, hemåkning kl 17.00 
 • Explorerscouter och äldre: 1-3.4.

Vem?

Alla kårens medlemmar från vargunge till äldre ledare är välkomna med! Även föräldrar är varmt välkomna:)

Var?

Kattilaniemen leirikeskus i Noux

Address: Kattilajärventie 30, Esbo

Hur?

Anmäl dig själv och/eller ditt barn via kuksa senast 27.3.2022.

Anmälningslänk: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=49267 

Om du inte vet hur kuksa fungerar, eller annars bara har problem, kontakta Samuel Axberg (axbergsamuel@gmail.com).

Pris?

 • Vargungar, äventyrsscouter och spejare som deltar hela evenemanget: 20 €
 • Vargungar, äventyrsscouter och spejare som deltar endast lördag: 10 €
 • Scouter med ledaruppgift: gratis
 • Föräldrar: Betalar för maten, alltså 7 €/dygn

Varför?

För att hänga med scoutkompisarna, njuta av naturen, trolleri och magi.

Frågor?

Ta modigt kontakt gällande vad som helst kring förläggningen! Evenemangets ansvarsperson är Samuel Axberg som kan nås via axbergsamuel@gmail.com

OBS föräldrar!

Vi behöver alla hjälpande händer och övervakande ögon som vi bara kan för att göra evenemanget så trevligt och tryggt som möjligt för de yngre såväl som oss äldre. Så ifall du har möjlighet uppskattar vi det stort om just du kunde komma med och hjälpa till med maten, programmet, natten eller bara allmän övervakning. Meddela ditt intresse i så fall till Samuel!

Vi ses på Hogwarts!

Kategorier
Alla åldersgrupper

Julfest 16.12 kl 18.00

Hejsan allihopa!!

16.12. kl 18-18.45 har vi gemensam julfest äntligen efter två års paus! Alla kårmedlemmar med familj är varmt välkomna med och mysa i decemberkvällen. Vi kommer ha märkesutdelning och de nya scouterna får sina scouthalsdukar. Dessutom har vi lite annat roligt program och vi bjuder naturligtvis på lite smått och gott:) Ta med dig en mugg om du vill ha glögg. Vi kommer att vara UTE (det finns möjlighet att gå på WC inne) så klä dig enligt väder också.

Anmäl dig och din familj via kuksa: 
https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=47143 
Anmälningen stänger 14.12. Anmäl dig så snabbt som möjligt så kan vi räkna ut hur många bullar vi ska reservera och så vi vet om det finns specialdieter.

Frågor och funderingar kan ställas till Elli (045 662 5730)

Vi ses på julfesten!

SöS ledare 

Kategorier
Södrik Stigfinnare

KALLELSE TILL HÖSTMÖTE 2021

Ledare samt medlemmar av Södrik Stigfinnare och föräldrar är hjärtligt välkomna på höstmöte torsdagen den 11 november, kl 19.00 på kårlokalen. På agendan står val av ny styrelse för verksamhetsår 2022 samt genomgång av verksamhetsplan och budget för 2022. Alla 15 år fyllda medlemmar har rösträtt.

Mötets agenda:

 1. Mötet öppnas
 2. Val av mötesordförande, sekreterare, två protokolljusterare och vid behov två rösträknare
 3. Mötets laglighet och beslutförhet konstateras
 4. Föredragningslistan för mötet godkänns
 5. Verksamhetsplanen, budgeten samt anslutnings- och medlemsavgifternas storlek för följande kalenderår fastställs
 6. Val av ordförande och övriga medlemmar i styrelsen
 7. Val av två verksamhetsgranskare och deras suppleanter
 8. Övriga ärenden
 9. Mötet avslutas

Hälsningar,
Meri, kårchef

Kategorier
Uncategorized

Adventskalenderkampanjen 2021

Årets adventskalender kampanj börjar den 15.10.2021 och varar ända fram till 5.12.2021.

Kalendrarna kostar i år 10€/st och pengarna går för att stöda Kajo – Finnjamboree 2022.

Scouterna som säljer kalendrar kan vinna fina pris beroende på hur många kalendrar man lyckats sälja. I år kan man vinna följande pris:

11 sålda: Tomtemärke 2021

20 sålda: Tomtemärke + Tallrik med scoutlogon

50 sålda: Tomtemärke i silver + Tallrik med scoutlogon

100 sålda: Tomtemärke i guld + Tallrik med scoutlogon + Cocoon Liner – Lakan till sovsäck

Adventskalendrarna kan även köpas på webbshoppen https://www.adventtikalenteri.fi/osta/ . Webbshoppen kan vara ett bra alternativ i år också med tanke på rådande omständigheterna eller för nära och kära som bor längre bort. Ifall man köper kalendern via webbshoppen skall man komma ihåg att skriva in vilken kår man vill stödja med sitt köp (I detta fall Södrik Stigfinnare).

Hur du beställer kalendrar: 

Genom att fylla i blanketten nedan kan du beställa det antalet kalendrar du anser dig komma sälja, kom ihåg att man ändå kan alltid beställa fler kalendrar vid behov. Kalendrarna delas sedan ut på möten. 

https://forms.gle/bD9MouLLAAm3ir4y7

Scouten som beställer kalendrar lovar göra sitt allra bästa för att få alla kalendrar sålda, men ifall det går så tokigt att någon kalender blir osåld, ska man kontakta Cizzy.

Mobilepay

I år har kåren igen även MobilePay i bruk. Detta innebär att ifall kunden inte har kontanter eller föredrar Mobilepay över kontanter, kan hen betala kalendern direkt till SöS Mobilepay. Mera info om hur det fungerar kommer då kampanjen börjar:)

Betalning:

Betalningen sker så snabbt som möjligt efter att scouten får kalendrarna sålda in på kårens konto. DL. för betalningen är 6.12.

Kontonummer:

FI93 2305 1800 0033 41 (Nordea) (skriv som meddelande scoutens namn och antalet sålda kalendrar)

Ifall det finns frågor:

Cizzy Andersin

andersincecilia@gmail.com

040 4133383

Kategorier
Södrik Stigfinnare

SöS höstinfo 2021

Sommarlovet har tagit slut för de flesta och det är dags att sätta igång med scoutingen igen! Vi har gjort lite ändringar i hur veckoverksamheten kommer ordnas så att vi kan ha bra möten även med de ledarresurser vi har för tillfället. Vi kommer ha endast två grupper med lite blandade åldersgrupper och möten varannan vecka istället för varje vecka. För de äldre blir det däremot längre möten och även för de yngre vid behov.

Höstens grupper och mötestider

Grupp Örjan
● Vargungar och yngre äventyrsscouter (barn födda mellan 2013-2011)
● Möten varannan måndag kl 18-19 (längre möten vid behov)
● Kontaktperson: Tuukka Karvonen (tuukka.julius.karvonen@gmail.com)

Grupp Hjördis
● Äldre äventyrsscouter och spejare (barn födda mellan 2010-2007)
● Möten varannan tisdag kl 17.30-19
● Kontaktpersoner: Jonna Aito (040 417 6734) och Julia Kåll (040 962 2163)


Första mötet för Örjan är måndagen 23.8 och Hjördis börjar tisdagen 24.8.

Kontakta gruppens kontaktperson gällande mötena eller grupperna. Viktigt att ledarna får veta i god tid ifall någon inte kan delta på möte.

Corona
Kom inte på möte om du inte är helt frisk. Vi försöker ordna all verksamhet så coronasäkert som möjligt och följer lokala restriktioner.
Alla 12 år fyllda och äldre scouter använder ansiktsmask inomhus. Vi använder ansiktsmasken även ute om inte tillräckliga avstånd kan hållas. Kåren har engångsmasker att erbjuda.

I och med rådande läge informerar vi om större evenemang senare på hösten.


Ses snart!

SöS ledare

Kategorier
Alla åldersgrupper

Lägerbrev 1

Vad kul att du är intresserad av lägret! Som vi har väntat på att få ha sommarläger tillsammans, och äntligen börjar det bli dags 😎 I sommar kommer vi förhoppningsvis få mysa, grilla korv och tappa bort oss i skogen med nya och gamla kompisar från våra grannkårer. På programmet står redan bland annat paddling, bastu, simning och P-rådd!

När?
31.7-5.8 (för äventyrsscouter och äldre)
31.7-2.8 (för vargungar)

För vem? Alla i scoutkårerna Grankulla Scoutkår (Grani), Scoutkåren MuHö (MuHö), Södrik Stigfinnare (SöS) och Scoutkåren Tre Björkar (3B). Föräldrar är hjärtligt välkomna med på ett trevligt skogsäventyr – kontakta din egen kår för mera information.

Var? Kattilaniemi lägercentrum i Esbo.

Pris?
30 euro för vargungar
60 euro för äldre scouter
Fakturan skickas från egen kår efter anmälning.
Ta kontakt med egen kår ifall ni är i behov av ekonomiskt stöd för lägret, även utrustning kan lånas om det behövs! Ekonomiska medel ska inte vara ett hinder för att delta på lägret.

Anmälan? Via kuksa på https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=41371, senast 31.5. Har du problem med kuksa, ta kontakt med din kårs kontaktperson! Lägeranmälan är bindande. Fram till den 30.6 kan man avanmäla sig utan kostnader och därefter debiteras hela lägeravgiften. Ifall man blir sjuk innan lägret eller arrangörerna avbokar lägret behöver man självklart inte betala något.

Corona? Vi följer noga med situationen och följer de förordningar som eventuellt är i kraft då det är dags för läger. För att kunna hålla lägret också i en allvarligare situation har vi både plan A, B och C för att säkerställa att alla ska få komma på läger på tryggt vis. Ifall detta sker kommer det info om saken så snabbt som möjligt, men läget kan som vi vet förändras hastigt. Vi tror och hoppas ändå att alla ska kunna komma på läger i sommar, och i planeringen av programmet tar vi genomgående i beaktande hur vi kan ordna varenda litet knop-pyssel så coronasäkert som möjligt. Om man har funderingar kring coronasäkerhet får man gärna ta kontakt med sin kårs kontaktperson och diskutera vidare.

Mer information om tidtabeller, utrustning, betalning och annat viktigt skickas i början av juni till de anmälda i lägerbrev 2!

Ifall du har frågor om lägret kan du vända dig till din kårs kontaktperson:
MuHö: Emil af Björkesten, emil@muho.fi, +358 44 577 5574
SÖS: Meri Piippo, karchef@sodrikstigfinnare.com, 050 911 7520
3B: Antto Ehnberg, antto@trebjorkar.fi, 050 566 6335
Grani: Carolina Savander, carolina.savander@grankullascoutkar.fi, 050 567 5755

Hoppas vi ses på läger! Ha en fantastisk vår tills dess
🌞:iga hälsningar från alla taggade ledar

Kategorier
Alla åldersgrupper

Vildur på rymmen

Ännu har ni tid att anmäla er och förbereda er för ett våräventyr! I det här brevet kommer exaktare information om nästa veckosluts evenemang. Kontrollerna hittas med hjälp av plattformen seppo.io och uppgifterna lämnas också in där. På lördag dag finns det en kontroll som är bemannad kl 12-14.

När? 10.4. och 11.4. Man kan utföra äventyret när det passar din grupp bäst, men på lördag kl 12-14 kommer det finnas även en bemannad kontroll.

Var? Startkontrollen finns nära Nederbacksvägen 5, 02760 Esbo. Där finns även parkeringsplats där man kan lämna bilen. Resten av kontrollerna finns utspridda i närheten.

Hur? Anmäl dig och din grupp via kuksa: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=40700 senast på fredag.

Ladda ned appen Play Seppo- Learn and explore till en telefon per lag före ni börjar med spårningen, så kommer ni lätt igång.

Så här börjar ni:

Då ni hittat till startstället, skriv in spelkoden: GG1E4F. Fyll i ett lagnamn till er och skriv också vem som är med i laget. Därefter borde ni se en text med bl.a. instruktioner. Läs noga igenom det! Därefter ser ni kartan där kontrollerna är utmärkta. Se till att telefonen har tillgång till mobilnät och gps. Ni kommer åt orderbreven och uppgifterna till varje kontroll då telefonen känner igen att ni är tillräckligt nära punkten på kartan. Så är det bara att utföra uppgifterna:)

Det här behöver varje lag med sig:

 • Scouthalsduk
 • Vattenflaska
 • En maskot
 • Snöre (minst 2 meter)
 • Anteckningsmaterial
 • Telefon med tillräckligt laddning (och seppo appen)
 • Första hjälp förpackning är alltid bra att ha med
 • Gott mellanmål är också alltid bra att ha
 • Annat ni tror ni kan behöva

Om ni har frågor, kan ni fråga Meri som också kan nås under spelets gång:)

Lycka till!

SöS ledare

Kategorier
Alla åldersgrupper

Ut i skogen

Nu är det dags för vårens bästa evenemang, så ta en kompis eller
familjen och slå era kloka huvuden ihop och ta segern i vårens spårning!


I och med rådande pandemiläge kommer vi inte ordna en traditionell
vårförläggning i år. I stället kommer vi ha en orientering med uppgifter på kontrollerna som alla får gå och utföra på egen hand med familjen eller någon kompis. Alltså lite som ett patrullrådd eller spårning (vinnarlaget belönas så klart).

Vad? Tävling för alla i kåren som vill komma ut i skog och klara av kluriga gåtor och spännande uppgifter.
När? Man kan komma och utföra banan på lördag 10.4. eller söndag 11.4. Ena dagen kommer det finnas levande kontroller med någon ledare som kontrollant under dagstid. Resten av kontrollerna kommer vara obemannade. Närmare tidtabell kommer senare.
För vem? Du kan ta med dig en kompis (behöver inte vara scout) eller någon från familjen. Eller varför inte hela familjen?
Var? Kontrollerna kommer finnas i en lämplig skog som är lättillgänglig från Esbo centrum.
Varför? För att ha det kul och för att få användning av dina scoutfärdigheter du lärt dig på möten:)
Pris? Gratis!
Hur? Man behöver inte vara mästare på att läsa kartor eller orientera. Så vad väntar du på? Anmäl dig här: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=40700


Våriga hälsningar,
SöS ledare

Kategorier
Södrik Stigfinnare

Kallelse till vårmöte 2021

Ledare samt medlemmar av Södrik Stigfinnare och föräldrar är hjärtligt
välkomna på vårmöte tisdagen den 16.3.2021 kl. 18distans. På
agendan står genomgång av bokslutet för 2020 samt
verksamhetsberättelsen. Alla 15 år fyllda medlemmar har rösträtt.
Möteslänken skickas ut till kårens medlemmar per e-post innan mötet
börjar.

Hälsningar, Styrelsen

Kategorier
Alla åldersgrupper

SöS vårinfo 2021


Det är dags igen att fortsätta med scoutingen! Mötena börjar vecka 3. Vi håller alla möten utomhus så länge som det är nödvändigt, så kom ihåg utekläder! Alla spejare och äldre har ansiktsmask på sig (kåren har engångsmasker) på mötena. Och ingen ska komma på möte om de är sjuka!

Mötestider:
● Vargungar: Onsdagar kl 17:30-18:30
● Äventyrsscouter: Onsdagar kl 18:30-19:30
● Spejarscouter: Torsdagar kl 18-19
● Explorerscouter: då vi kommer överens om saken


Evenemang på kommande:
● Möten börjar vecka 3
Förläggning 9-11.4 på Lärkans i Noux. Mera information kommer närmare evenemanget
FiSScFjäll VII 9-17.6 för spejarscouter
○ ett (vandrings)läger för spejarscouter från hela svenskfinland
○ ordnas i Muonio i Lappland
○ mera information kommer här:
https://www.scout.fi/event/fissc-fisscfjall-vii/
Sommarläger sker med några andra Esbo kårer i närområdet i slutet av sommaren


Fler evenemang för spejare ordade av FiSSc:
UteVinter 13-14.2 i Raseborg
ANMÄLNINGSDEADLINE 15.1!
○ mera information: https://www.scout.fi/event/fissc-utevinter/
Spejardag 6.3. i Kiljava, Nurmijärvi
ANMÄLNINGSDEADLINE 15.1!
○ mera information: https://www.scout.fi/event/fissc-spejardag/


FiSSc försöker ordna alla evenemang som bara går, men på grund av pandemiläget kan det ske ändringar i arrangemangen. Det lönar sig ändå att hoppas på det bästa och anmäla sig i tid och ta eventuella ändringarna i beaktande då de kommer.


Styrelse 2021
● Kårchef: Meri Piippo
● Vicekårchef: Cizzy Andersin
● Sekreterare: Samuel Axberg
● Ekonom: Tina Torckell
● Materialförvaltare: Tuukka Karvonen


Kom ihåg att meddela ifall du/ditt barn inte kan delta på ett möte gärna i god tid innan mötet! Alla sorts frågor får jättegärna ställas till Meri. Ingen fråga är för lite eller stor 🙂


Mvh
SöS ledare

Datum för mötestider uppdaterade 9.2.2021